Camping och Ställplatser i högtryck under sommaren

Ingen har väl undgått att “hemester” är årets modebegrepp, att fler väljer att utforska Sverige och välja bort flyger mot bil, båt eller tåg. Detta har satt gett sveriges ställplatser och campingar en möjlighet att skina. TT rapporterar att det är rekordhögt tryck på dessa under sommaren, inte bara för svenskar utan även utländska turister har börjat hitta tillbaka

Ställplats på YK

Vi listar alla sveriges ställplatser med betyg och information när du behöver ett ställe att övernatta på. En ställplats är i första hand avsedd för husbilar men många tillåter även husvagnar. I vissa fall finns det t.ex. toalett, rinnande vatten och tömning. Läs mer om den ställplatsen ni tänker besöka innan vad som erbjuds. Ställplats är ett perfekt sätt att se mer på vägen, planera in ett antal stopp och övernattningar för att göra resan längre. Populära ställplatser finns bland annat nära Varberg, Helsingborg och Karlskrona.

Vidare till ställplatser

Camping på YK

Campingplatser är bland de populäraste kategorierna på YK och vi guidar dagligen hundratals besökare till den bästa campingen på utsatt resmål. Vi använder ett eget betygsystem där besökarna anger hur många stjärnor campingen ska få för att bygga upp en mer transparent bild av hur det är. Populära ställena att campa på är t.ex. Ågjäng, Lidköping och Piteå.

Vidare till camping

Vad är skillnaden mellan en camping och en ställplats?

På en camping finns vanligvis toaletter, kök, vatten och el. Campingplatser är avsedda för lite längre vistelser och erbjuder ofta plats för husbil, husvagn och tält men även stugor i många fall. En ställplats är främst anpassad för husbilar och övernattning 1-2 nätter “på väg” till annan destination.